2011 m. liepos 15 d., penktadienis

ABO sodo nameliai

Laikai, kada sodų nameliai tebūdavo maži neišvaizdūs pastatai, kuriuose buvo galima pasislėpti nuo lietaus ir padaryti pertrauką po darbų sode, o žiemą paslėpti inventorių, jau seniai liko praeityje. Dabar labiau norima turėti šiuolaikinius namelius sodui, kurie ne tik džiugina akį, bet ir suteikia galimybę komfortiškai gyventi. Juk kaip gera laisvadienį išvykti iš dulkėto miesto į nuosavą sklypą, kur galima ir pakvėpuoti šviežiu oru, ir pažiūrėti, kaip laikosi būsimas derlius. Kelias dažniausiai užima nemažai laiko, ir važiuoti nakvoti į namus ne itin paranku. Akivaizdu, kad reiktų statyi namą, tačiau, jei tam nei laiko, nei ypatingų galimybių nėra, o stogas virš galvos būtinas, geriausia išeitis tokioje situacijoje – sodo namelis.

Nenuostabu, kad sodo nameliai tampa vis labiau populiarūs. Tai – tikrai universalus sprendimas tiems, kuriems didelis užmiesčio namas nereikalingas, nepatogus ar ne pagal kišenę. Nameliai sodui idealūs tiems, kas negali pernelyg dažnai ar ilgam atsitraukti nuo miesto šurmulio. Turėdami sodo namelį, Jūs nebūsite apriboti tik pavasario-vasaros periodu, ir jame galėsite praleisti ne tik vasaros atostogas, bet ir, pavyzdžiui, švęsti Naujus metus.

Be to, sodo nameliai itin ekonomiški. Sprendimas įsigyti sodo namelį tapo išsigelbėjimu tūkstančiams mėgėjų pasikapstyti po žemę ir išauginti ką nors savo rankomis. Bet kokiu metų laiku pastatas apsaugo jo gyventojus nuo sniego ir lietaus, jame galima laikyti kibirus ir kastuvus, leidžia komfortiškai pernakvoti ir šeimininkams, ir negausiam jų svečių būriui. Esant norui, į namelį galima atsivesti elektrą, įrengti jame miegamas vietas, pastatyti virtuvės baldus, ir tada visai tikėtina, kad atsisakysite didelio namo statybos idėjos. Beje, sodo namelį galima naudoti ir kaip laikiną gyvenamąjį būstą, kol statomas pagrindinis namas sklype.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą