2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

Sekso prekės


Sekso prekės turi savo ilgą ir konkrečią istoriją.Nuo to laiko, kai moterų priepuoliai buvo gydomi orgazmu, sekso žaisliukai atvėrė visiškai naują nišą išradingiems gamintojams. Tai didelis žingsnis nuo to laiko, kai vyrai visiškai kontroliuodavo moterų seksualinį gyvenimą nuo moterų sekso revoliucijos iki laisvės. Apie 1918m prekių katalogai buvo pilni sekso žaisliukų pasiūlymų. Net nebūtume pagalvoję, kad tais laikais pirmieji vibratoriai svėrė apie 20 kilogramų ir kurių panaudojimui kartais neužtekdavo vieno žmogaus pagalbos. Tačiau labiausiai stebina tai, kad vietos skaitytos puritoniškomis, apie kurias net nesusimąstytumėme kalbėdami apie sekso prekes, iš tiesų buvo labiausiai aprūpintos vibratoriais.


1920m pasirodė pirmieji erotiniai filmai, kaip moterys naudoja sekso prekes. Panašūs siužetai išpopuliarėjo ir nuo 1930m  vibratoriai nebebuvo atvirai reklamuojami. Po dar dešimties metų žaisliukų pardavimai ėmė ženkliai mažėti. Ši “krizė” buvo iki 1980metų, kuomet moterys ėmė pagaliau suvokti savo seksualumą, kiek atviriau tai vertinti. 1921m žurnale “Hearts” pasirodė reklama, raginanti vyrus padovanoti vibratorių savo žmonai – esą tai padės joms visada išlikti jaunoms, gražioms ir išvaduos nuo isterijos.

Vienas iš stebinančių faktų yra tas, kad sekso prekėms išleidžiama 15bilijonų dolerių per metus. Kiti statistiniai duomenys rodo, kad moterys, kurios sako, kad nenaudoja sekso žaisliukų, meluoja. Net 44 proc. moterų, kurių amžius  nuo 18 iki 60 metų yra  naudojusios sekso prekes, o 60 proc. iš jų tai daro naudodamos sekso žaisliukus. 78 proc. Naudojusių sekso žaisliukus tuo metu turėjo santykius, o ištekėjusios  moterys dvigubai dažniau naudoja papildomas sekso priemones, nei tos, kurios yra netekėjusios.

Šiandien, žinoma, kad šios prekės parduodamos norint patenkinti seksualines aistras. Kaip bebūtų, vis daugiau vyrų ir moterų atvirai pripažįsta naudojantys erotines prekes. Trumpai tariant, nuo atsiradimo laikų pasikeitė nemažai kas.

2 komentarai:

  1. Taigi, galim tik pasidžiaugti, kad jų galima nesunkiai (ir dar anonimiškai) nusipirkti ir nereikia galvot kaip buitiškai suktis kaip anksčiau:) Mums PLATUS ANTKAKLIS SU D ŽIEDU išvis nepakeičiamas!

    AtsakytiPanaikinti